Важливість стерилізації

Стерилізувати собаку = позбавити її задоволення?

На дворі 2021 рік, машини літають у космос, інформаційні технології прогресують, а багато людей все ще вірять, що собака, подібно до людини, відчуває сексуальний потяг і турбується про те, що їй вже п’ять, а дітлахів все ще немає, а годинник то цокає))

Я щиро сподіваюся, що більшість наших читачів все ж таки знають і розуміють, що це не так =) Але, на мій глибокий подив, залишилися ще люди, які дотримуються думки, що стерилізувати собаку = позбавити її задоволення тілесних втіх і радості материнства.

Дивна ситуація виходить… коли ми ставимося до собак, як до дітей, нас засуджують, що ми олюднюємо своїх хвостатих. У той же момент, коли ми стерилізуємо своїх собак, щоб уникнути надалі можливих захворювань репродуктивної системи та небажаного потомства, нас звинувачують у негуманному ставленні до собак, адже «вони теж хочуть жити повноцінним життям та мати дітей»!

Друзі, організм собаки працює не так, як організм людини. Від статевого акту собаки не одержують жодного задоволення. Собаками правлять інстинкти, у цьому разі – інстинкт розмноження. Але собаки не думають про те, що буде далі з їх потомством, про це зобов’язані думати люди, які виступають у ролі вершителів доль і з ініціативи яких на світ з’являються щенята.

Собаці НЕ ТРЕБА народжувати для здоров’я! Вагітність, пологи та вигодовування посліду не додадуть здоров’я вашому собаці, скоріше – навпаки. Це стрес та випробування для організму. Будь ласка, не слухайте псевдо-фахівців (ветеринарів, представників клубу, нібито досвідчених собачників), які вас підштовхуватимуть до того, щоб пов’язати вашого собаку. У більшості таких ситуацій за цим підштовхуванням приховуватиметься особистий інтерес (говорю зі свого ж досвіду).

Цуценята – НЕ ТОВАР! Це живі істоти, це душі, чия подальша доля – відповідальність людини, яка сприяла їх появі на світ.

preloader